sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ruoka

Tässä yksi aihe, jota haluan hieman sivuta erikseen. Luulin tänne tullessa, että ruoka on mausteista. No, sitä se ei ole, eikä siinä ole suolaakaan kuin nimeksi. Suurimmaksi osaksi käytetään maissia, siitä tehdään ugalia (muovailuvahan tapaista tiukkaa puuroa joka ei maistu miltään).



Ugalia

Täällä syödään lähinnä kahdenlaista kalaa. Toinen on kuivattu sardiini ja toinen on tilapia, puna-ahven. Kuivattu sardiini on nimeltään "omena". Se haisee ihan hirveeltä ja kuulemma myös maistuu samalta. En ole maistanut, enkä aiokkaan. Sitä kait paistetaan tai keitetään. Kaikki kuitenkin syö sitä omenaa täällä ja ihmiset kuljettaa niitä isoissa säkeissä ja matatuissa.

Omena, eli kuivattu sardiini.


Tilapiaa, eli puna-ahventa







Tilapia




Mandazia, eli vähän niinkun lihapiirakka ilman lihaa tai munkki ilman sokeria.



Mustekalaa ja ranskalaisia. Salaatti on simpukka-kulhossa.




Papuhöystöä ja paistettuja perunoita. Guagamolea ja tsapatia.


Aamupalaksi kroisantti ja hedelmäsalaatti.



Aamupalavaihtoehto; ranskalainen omeletti

Ja eiku nuijimaan!

Mustekalaa spagetin kanssa.

Tsapatia ja papuhuttua


Perunamuusia ja nautaa (ateria junassa)



Kookoslihaa ja -mehua



Riisiä, sukuma wikia (vihreä), perunaa, nautaa ja jotain keltaista..



Kanaa ja lammasta syödään täällä myös paljon, mutta myös ihan ranskalaisia perunoita, pizzaa ja ruokapaikkoja löytyy intialaisesta saksalaiseen. Jokaiseen makuun siis ratkaisu. Hyviä ruokapaikkoja on Green Garden, Haandi (intialainen), MonAmi ja Imperial Hotel esimerkiksi. Myös Duke of Breezen keittiössä saa juuri sitä mitä haluaa itse tehdä. :) Jauhelihapihvit sipurirenkailla ja perunamuusilla on hyvää ruokaa koti-ikävään. Milton-vedessä lillutetut hedelmät ja salaatit on myös kivaa virkistystä ruokavalioon. Duken porukka odottaa jo innolla uusia opiskelijoita saapuvaksi ja toivottaa tervetulleiksi!

Meillä vaan ajatuksen alkaa kääntyilemään kohti kotimatkaa. Vähitellen pakkaillaan laukkuihin tuliaistavaroita, kun lahjoitustavarat alkavat vähenemään. Enää yksi kokonainen viikko Kisumussa, sitten alkaa kahden viikon loma, jolloin mennään ensin Nairobiin Suomen suurlähetystön vieraiksi ja siitä sitten Mombasaan. Löysimme Christinan ja Even kanssa edulliset reppureissaajien majapaikat kummastakin kaupungista. Masenon tytöt lähtevät meidän matkaan lomalle. Tuntuu niin helpottavalta kun saa päättää reissun lomaan. Avustusasian kanssa ollaan stressattu ja ensi viikko on kaikista kiireisin sen asian suhteen. Loppuviikolla järjestämme tapaamisia kylissä ja jaamme ruokapaketit. Vuohet taitavat mennä jo huomenna maanantina perille. Enpä oo ennen vuohta ostanutkaan. :) Jos vielä saisimme enemmän rahaa kasaan, voisimme tehdä tilauksen koulupuvuista ennen kotiinlähtöä.

Kun lomareissulta palataan Duke-kotiin, on jäähyväisten paikka täällä ja alkaa jännittävä kotimatka Suomeen. Lennämme ensin Kisumusta Nairobiin ja sitten Nairobista Amsterdamiin ja lopulta Amsterdamista Helsinkiin. Hui!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti