sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Eteenpäin, sano mummo lumessa!

Olemme päässeet projektissamme nyt siihen vaiheeseen, että tiedämme suurinpiirtein mitä hankimme orvoille. Keskulteltuamme WOFAK:in yhteyshenkilöiden kanssa, tulimme siihen päätökseen, että tärkeimmät pitkän tähtäimen avustuskohteet ovat vuohet ja huovat. Tällä hetkellä kasassa on 699e. (27.11.2011)


1) Listalla on viisi vuohta, joista jokainen menee 1/kylä. Tämä on pitkällä tähtäimellä hyvä hankinta. Ensin vuohen saa... yksi isoäideistä orpolastensa kanssa, vuohen lisääntyessä saa siitä elinkeinoa toinen isoäiti orpolapsineen ja niin edelleen. Myöhemmin he voivat vaihtaa vuohia esim. lehmään, joka on kallis. Vuohi maksaa 3000Ksh eli n. 25e. Rahoistanne menee 15000Ksh eli 120e näihin vuohiin.
 




 2) Maanantaina hankimme huopia jotka maksavat 500Ksh eli alle 5e/kpl. Huopia tarvitaan, sillä osalla lapsista ei ole paikkaa jossa yöpyä ja yöt ovat kylmiä. Huovan alla voi nukkua ja lämmitellä useampi lapsi. Esim. keuhkokuume on yleinen sairaus, johon lapset kuolevat. Tämän olemme nähneet omin silmin ollessamme harjoittelussa sairaaloissa. Tällä hetkellä olemme hankkimassa 16 huopaa.

Huopia auton takakontissa



3) Ruoka-apu on prijoriteeteissä kolmantena (pitkän aikatähtäimen silmin). Ruokapakettiin sisällytämme maissia, riisiä, papuja, sokeria, ruokaöljyä, puurohiutaleita ja suolaa. Paketti sisältää myös saippuaa. Kerätystä rahasummasta riippuen, määräytyy se kuinka monelle avustus jaetaan. WOFAK:in työntekijät antoivat esimerkin omasta budjetistaan, jonka he vievät ruoka-avustuksena kerran kuukaudessa isoäideille (ja orvoille). Saimme tutkia rekisteriin laadittuja budjetteja. 75:n talouden ruokapaketti maksaa 88000Ksh eli n. 750e. Tällä hetkellä pystymme antamaan ruoka-avustuksen 30:nelle.

Wofakilla ruokapaketteja tekemässä

Tähän on vielä matkaa, mutta toivomme että pystyisimme tarjoamaan ruokapaketin jokaiselle näistä talouksista nyt joulun alla.

4) Koulupuvut edustavat yhteiskunnallista asemaa. He, joilla ei ole varoja hankkia koulupukuja joutuvat syrjinnän kohteeksi kouluissa ja he ovat kaikkien silmissä köyhiä orpoja. Tämä vahingoittaa lasta terveen itsetunnon luomisessa. Monilla ei ole koskaan ollut koulupukua, ja juuri heille haluaisimme sellaisen lahjoittaa.


Olemme tutustuneet yhteen WOFAK:in jäsenistä muodostuneeseen tukiryhmään, joka tukee HIV positiivisia, AIDSiin sairastuneita ja heidän perheitään. Naiset hankkivat rahaa perheilleen tekemällä käsitöitä ja myymällä näitä. Haluamme teetättää koulupuvut heillä, joten samalla pääsemme tukemaan myös heidän omaa toimintaansa.

Koosta riippuen yksi koulupuku maksaa 350-750Ksh eli 3-6e/kpl. Näitä emme ehdi teetättää täällä olo aikanamme, mutta saamme projektin käyntiin.

5) Jos rahaa jää, hankimme myös siemeniä, joista pitkällä aikatähtäimellä on hyötyä. Kasvattaa voi maissia, sipulia, perunoita tms.

T.Riikka & Eveliina

Laittakaa kommentteja ja mielipiteitä, otamme ne huomioon!!

Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti