maanantai 26. syyskuuta 2011

Harjoittelupaikat

Tänään päästiin vilkaisemaan tulevia harjottelupaikkoja. Ensimmäinen vierailukohde oli Sant Teresa/Sant Claire orpokoti. Orpokodissa on noin. 60 lasta, jotka ovat vanhempiensa hylkäämiä tai heidän vanhempansa ovat kuolleet. Pieni Paul-poika tepasteli toimistossa sisar Lucyn kanssa meitä vastaanottamaan. Hänet oli löydetty päivän ikäisenä. Vanhemmat hylkäävät lapsia esim. jos vanhemmat eroavat, tai lapsi on sairas, esimerkiksi kehitysvammainen. Jos nainen tulee raiskatuksi ja tulee raskaaksi, hän moesti hylkää lapsen synnytettyään. Lisäksi irtosuhteista syntyvät lapset jätetään oman onnensa nojaan. Lapset jätetään jonnekin näkyvälle paikalle, esimerkiksi rautatieasemalle, josta joku hänet voisi löytää.

Orpokoti oli suhteelisen siiti paikka ja henkilökunta oli sydämmellisiä. Lapsia nukkuu kaksi per sänky ja sängyt ovat kahdessa kerroksessa. Heillä on oma leikkipuisto ja keittiö ja ruokailutila. Heillä on myös kolme koululuokkaa, jossa on jokaisessa eri tasoista opetusta. Kerran vuodessa tehdään testi, jonka läpäisevä pääsee ylemmälle luokalle.

Toinen vierailukohde oli Lutheran Church School for the Mentally Handicapped, eli henkisesti kehitysvammaisten koulu. Koulu sijaitsi valitettavasti kaatopaikan vastapäätä. Mutta muurien sisältä löytyi Paavo Väyrynen Block. Itselleni jäi vielä epäselväksi mikä se oli, mutta ilmeisesti kyse on jostain 80-luvulla tehdystä lahjoituksesta.







Oppitunnilla oli myös koira (takana), mutta se oli kovin kyllästynyt

Seuraavana oli vuorossa Joyland, joka on fyysisesti vammaisten koulu. Siellä oli pyörätuuolilla ja rollaattorilla liikkuvia lapsia, sekä kuuroja. Toiset juoksivat ja hyppelivät ilman ongelmia.




Kolmas paikka oli Lumumba Health Center vai mikähän se oli. Siellä suoritamme yhden jakson harjoittelusta, ainakin äitiysosastolla. Saatiin kurkistaa "synnytyssalista" sisään ja tietämättäni juuri ehdin näkemään kun pieni lapsi syntyi. Suomessa vierailijoita ihan noin vaan lasketa katselemaan, mutta täällä me saatiin jokainen vuoron perään halutessaan kurkata, miltä vastasyntynyt tumma lapsi näyttää... Äidiltä ei kysytty. :(
Neljäs vierailukohde oli Nyanza Provincial Hospital, jossa minä ja Eveliina aloitetaan harjoittelu keskiviikkona Obama-lastenosastolla. Sairaala on suuri ja sisältää osastoja ortopedisestä ja äitiyshuoltoon ja silmäklinikkaan.
Viides paikka oli Kisumu General Distric Hospital. Tässä vaiheessa kaikki oltiin niin väsyneitä ja nälkäisiä, että vain tähä sairaalaan harjoitteluun menevät kävivät sisätiloissa, lähinnä vaan sopimassa käytännön asioista.

Nyt otan rennosti ja menen kattoterassille lepäilemään aurinkoon. Heipat!

2 kommenttia:

  1. MR PAAVO VÄYRYNEN BLOCK!!!!!! Eiiii, mä kuolen naurusta :D

    VastaaPoista
  2. Ei riitä että koulu on pistetty kaatiksen viereen vaan on pitänyt maalata Paavon nimi seinään. Tylyä kohtelua!

    VastaaPoista