lauantai 24. syyskuuta 2011

Ensimmäinen viikko

Nyt on ensimmäisen viikon lauantai ja istutaan Eveliinan kanssa kattoterassilla facebookissa. Ollan jo kotiuduttu hyvin, ainakin hotelliin. Ensimmäisenä ja toisena päivänä jo pelkkä kaupassa käynti aiheutti andrenaliinivirtaa kun kaikki ihmiset tuijottaa. Ihmiset näyttäät vihaisilta, tai oikeestaan ilmeettömiltä, mutta sitten jos heitä tervehtii, valkoiset hampaat välähtävät ja suupielet kääntyvät hymyyn. Hotellissa meillä on oma "keittiö", jossa on kaasuhellan ja jääkaapin lisäksi pöytä ja neljä tuolia. Aikaisemmat verkostolaiset ovat lisänneet seinille valokuvia Suomesta.



Liesi
Viime vuoden reippaat opiskelijat oliva vaatineet keittiöön toisen jääkaapin. Kiitos siitä heille, ei kaheksan ihmisen eväät oikein meinaa mahtua nytkään.

Jääkaappi x 2
 Ruokapöytä on jokseenkin pieni, mutta kyllä siinä mahtuu. jos on kerralla enemmän syöjiä, niin me lainataan vartijan tuolia tuosta käytävältä. Ja Markus istuu roskiksen päällä.

Ruokailutilat

Sinisessä pöntössä on puhdas vesi. se käydään aina täyttämässä kun pyydämme. Yleensä me sekotetaan siihen Milton-vettä. eikä kyllä uskalleta juoda senkään jälkeen. Pullovesi parasvesi.


Puhdas vesi
Huoneessa on omat suihkut ja wc-pytyt. Ihan oikeet vesiklosetit. Suihkun lattiakaivo on tosin tukossa ja vesi pulppuaa sieltä takaisinpäin.

Suihku



Pääsimme eilen ostamaan kunnon ruokaa paikallisesta Nakumatt tavaratalosta, josta saa ihan kaikkea Nivean rasvoista lähtien. Helpotus. Tuottaa aluksi vaikeuksia saada valittua mieleisiä tuotteita valtavasta elintarvikevalikoimasta. Mutta kyllä aamupalaksi on löytynyt Weetabixejä ja maitoa, leipää, juustoa, kinkkua ja jugurttia.

Omassa huoneessa meillä on muutama kaappi ja hyttysverkolla varustetut sängyt. Ja onhan meillä tv:kin. Siitä näkyy kaksi kanavaa. Huoneet on ihan siistejä, mutta kovin koruttomia. Tekisi mieli ostaa matto lattialle. Huoneemme sijaitsee kolmannessa kerroksessa, yläpuolella kattoterassi. Kattoterassilta saa sapuskaa ja juomia.

Yksityisyyteni kehto seuraavat 3kk..
Tässä vieressä kuva Duke of Breezen kattoterassilta.


Pimeä tulee seitsemältä, ja sen jälkeen on periaatteessa liikkumiskielto. Ei kyllä paljoa ole vielä huvittanut lähteäkään pimeällä tuonne seikkailemaan. Sen verran viihtyisä on tuokattoterassi että ei tuota ongelmaa.

Joka päivä ollaan käyty ajelemassa yliopiston bussilla, millon supermarketeissa, pankissa, postissa, maaseudulla, Masai marketilla (paikallinen tori) yms. päivät on melko uuvuttavia, lähinnä kuumuuden vuoksi. Täällä on nyt sadekausi, joka näkyy lähinnä iltaisin lähenevissä pilvissä ja silloin tällöin yht´äkkiä alkavasta sateesta. Nyt sadetta on tullut vain iltaisin, eli ei ole häirinnyt oloa.

Eilen käytiin vuorilla maaseutukylissä maisemamatkalla. Näkyi paljon ihmisiä työssään pelloilla ja kuka missäkin, myymässä hedelmiä, vaatteita, puhelinliittymiä, kaloja, kenkiä.. Lapset kävelevät reppu selässä kouluihin, koulupuvut yllä. Bussin nähdessään lapset juoksevat bussin rinnalla ja vilkuttavat. Naiset kantavat viljelyksiä ja vettä päänsä päällä. Miehiä näkyy sekä maaseudulla että kaupungissa käppäilemässä ja makoilemassa tien poskessa. Kukaan ei oikeen näytä tekevän mitään.


Jonkun koti. Asukas maissipellollansa.


Vuorilla näkyi miehiä istumassa suurien kiviröykkiöiden päällä, sellaisten kalliosta louhittujen könttien vieressä. Kiviröykkiöissä oli eri kokoisia kiviä. Ensin isoja, sitten pienempiä ja pielä pienempiä, kunnes on soraa. He hakkaavat kalliosta soraa, KÄSIN. Kaikki täällä tehdään käsin. Vähän matkan päässä myytiin tiiliä talonrakennustarpeisiin. Miehet kärräsivät niitä puusta tehtyjen kärrien päälle ja kuljettivat sitten itse kärrejä vetäen rakennuspaikalle. Kaikkea muutakin kärrätään niillä puisilla kärryillä.






Lapsilla näkyi olevan esim kepin päässä kiinni oleva muovipullo, joka on leikattu pitkittäin halki. Tikuista akselit ja muovipullon korkeista renkaat. Ja auto on valmis!

Käytiin myös Masenossa, jossa sijaitsee varsinainen yliopistoalue. Paikka oli aivan ihanan oloinen ja siellä oli hiljaista. Suomalainen kaipaa hiljaisuutta. Kisumussa hotellihuoneeseen kuuluu kaikki äänet ilta yhteentoista asti, kunnes kaupunki rauhoittuu. Seitsemältä aamulla alkaa taas kilke ja kalke ja pauke, mopojen pärinä ja autojen tööttäily.

Yliopistolla opiskelijoille on omat talot, jossa on ilmeisesti kimppamajoitus. Lisäksi heillä on oma banaaniviljelmä ja farmi. Farmilla kasvatetaan maissia ja jotain marjaa tai mitänhän lie se oli, kovin ravitsevaa kuulemma.


Marjoista erotellaan siemeniä farmilla
Maseno universityn opiskelijoiden asuntoja














Naiset työssään maissivarastolla

Tänään käytiin syömässä ja katsomassa virtahepoja Kiboko Bay Resortissa. Paikka oli ihanan kaunis uima-altaineen. Sinne ajateltiin mennä joku viikonloppu lomailemaan. Hinnat oli kyllä kalliit verraten aikaisempiin ruokapaikkoihin (7e ateria + juoma) .Onneksi meillä on ihana opettajamme Olympia, joka osaa viedä meitä mielenkiintoisiin paikkoihin ja osaa opastaa asiassa kuin asiassa.





Huomenna mennään kirkkoon kello kahdeksan. Täytyy kaivaa kirkkovaatteet esille siis. :)

1 kommentti: